Obiady

ZAPIS NA OBIADY W ROKU SZKOLNYM 2023/2024

Aby zapisać dziecko na obiady należy dopełnić następujących formalności:
1. Pobrać deklarację pobierz , bądź w formie papierowej do pobrania w świetlicy szkolnej lub u intendentki.
2. Wypełnić deklarację
3. Dostarczyć wypełnioną deklarację do świetlicy szkoły bądź do intendentki
4. Cena obiadu w roku szkolnym 2024/2025 wynosi 7,00 zł obejmuje pierwsze i drugie danie. Koszt abonamentu za cały m-c uzależniony jest od ilości dni żywieniowych w danym miesiącu.
5. Opłaty za obiady dokonywane będą przelewem do 10-tego każdego miesiąca.
6. W razie pytań proszę o kontakt telefoniczny pod numerem 32-245-29-23 wew.27
PROSZĘ O ZAPOZNANIE SIĘ Z REULAMINEM STOŁÓWKI SZKOLNEJ (pobierz)
Rodzic dziecka zapisanego na obiady otrzyma login i hasło do MOBI PORTAL tam widoczna będzie kwota do zapłaty za dany miesiąc żywieniowy.
Płatności dokonywane będą na indywidualne konto które będzie można zobaczyć logując się do MOBI PORTAL  lub uzyskać numer konta u intendentki.
Odpisy za niewykorzystane posiłki w danym miesiącu dokonuje się w następnym miesiącu rozliczeniowym, jeśli zostały spełnione poniższe warunki:
a. w przypadku planowej nieobecności dziecka w szkole należy zgłosić ten fakt przynajmniej dwa dni wcześniej (telefonicznie: 32-245-29-23 wew.27 lub e-mail j.zagorska@sp4.swietochlowice.pl)
b. w przypadku nieplanowanej nieobecności dziecka w szkole należy zgłosić ten fakt (telefonicznie 32-245-29-23 wew.27 lub e-mail j.zagorska@sp4.swietochlowice.pl) do godziny 9.00 danego dnia,
c. odpis dotyczy dni następnych po dniu zgłoszenia.

TYLKO NA PODSTAWIE ZGŁOSZONEJ NIEOBECNOŚCI NASTĘPUJE JEJ ODPIS

Rezygnacja z posiłków w trakcie roku szkolnego odbywa się w formie pisemnego oświadczenia rodzica (pobierz)

Jadłospis 09-13.12.2024

Poniedziałek – 09.12.2024
KALAFIOROWA Z ZIEMNIAKAMI – 300ml
MAKARON PENNE Z KURCZAKIEM I SZPINAKIEM – 250g
KOMPOT TRUSKAWKOWY – 250ml
alergeny: gluten, seler, laktoza, śladowe ilości alergenów obecne w przyprawach: seler, mleko, jaja, soi i glutenu
Dodatek do obiadu: BATON MUSLI – 40g

Wtorek – 10.12.2024
KOPERKOWA Z MANNĄ – 300ml
KOTLET MIELONY – 100g
ZIEMNIAKI – 150g
BURACZKI – 80g
SOCZEK JABŁKOWY – 200ml
alergeny: gluten, seler, jaja śladowe ilości alergenów obecne w przyprawach: seler, mleko, jaja, soi i glutenu
Dodatek do obiadu: CIASTKA ZBOŻOWE

Środa – 11.12.2024
OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI – 250ml
KLUSKI NA PARZE Z NADZIENIEM, POLANE MASŁEM – 130g
JOGURT DO PICIA – 250ml
alergeny: gluten, seler, laktoza śladowe ilości alergenów obecne w przyprawach: seler, mleko, jaja, soi i glutenu

Czwartek – 12.12.2024
BOGRACZ – 200g
CHLEB – 50g
alergeny: gluten, śladowe ilości alergenów obecne w przyprawach: seler, mleko, jaja, soi i gluten
Dodatek do obiadu: MUS

Piątek – 13.12.2024
PIECZARKOWA Z MAKARONEM – 300ml
FILET Z MIRUNY – 100g
ZIEMNIAKI – 150g
SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY – 100g
KOMPOT Z CZARNEJ PORZECZKI – 250ml
alergeny: gluten, seler, laktoza, jaja, ryba śladowe ilości alergenów obecne w przyprawach: seler, mleko, jaja, soi i gluten
Dodatek do obiadu: MANDARYNKA

 


Jadłospis 09.12-13.12.2024 – pobierz
Jadłospis 02.12-06.12.2024 – pobierz
Jadłospis 22.11-29.11.2024 – pobierz
Jadłospis 18.11-22.11.2024 – pobierz
Jadłospis 12.11-15.11.2024 – pobierz
Jadłospis 04.11-08.11.2024 – pobierz
Jadłospis 28.10-31.10.2024 – pobierz
Jadłospis 21.10-25.10.2024 – pobierz
Jadłospis 15.10-18.10.2024 – pobierz
Jadłospis 07.10-11.10.2024 – pobierz
Jadłospis 01.10-04.10.2024 – pobierz


Szkoła prowadzi żywienie zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia  zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

Wykaz składników i alergenów dostępny u intendentki placówki