Obiady

ZAPIS NA OBIADY W ROKU SZKOLNYM 2024/2025

Aby zapisać dziecko na obiady należy dopełnić następujących formalności:
1. Pobrać deklarację pobierz , bądź w formie papierowej do pobrania w świetlicy szkolnej lub u intendentki.
2. Wypełnić deklarację
3. Dostarczyć wypełnioną deklarację do świetlicy szkoły bądź do intendentki
4. Cena obiadu w roku szkolnym 2024/2025 wynosi 7,00 zł obejmuje pierwsze i drugie danie. Koszt abonamentu za cały m-c uzależniony jest od ilości dni żywieniowych w danym miesiącu.
5. Opłaty za obiady dokonywane będą przelewem do 10-tego każdego miesiąca.
6. W razie pytań proszę o kontakt telefoniczny pod numerem 32-245-29-23 wew.27
PROSZĘ O ZAPOZNANIE SIĘ Z REULAMINEM STOŁÓWKI SZKOLNEJ (pobierz)
Rodzic dziecka zapisanego na obiady otrzyma login i hasło do MOBI PORTAL tam widoczna będzie kwota do zapłaty za dany miesiąc żywieniowy.
Płatności dokonywane będą na indywidualne konto które będzie można zobaczyć logując się do MOBI PORTAL  lub uzyskać numer konta u intendentki.
Odpisy za niewykorzystane posiłki w danym miesiącu dokonuje się w następnym miesiącu rozliczeniowym, jeśli zostały spełnione poniższe warunki:
a. w przypadku planowej nieobecności dziecka w szkole należy zgłosić ten fakt przynajmniej dwa dni wcześniej (telefonicznie: 32-245-29-23 wew.27 lub e-mail j.zagorska@sp4.swietochlowice.pl)
b. w przypadku nieplanowanej nieobecności dziecka w szkole należy zgłosić ten fakt (telefonicznie 32-245-29-23 wew.27 lub e-mail j.zagorska@sp4.swietochlowice.pl) do godziny 9.00 danego dnia,
c. odpis dotyczy dni następnych po dniu zgłoszenia.

TYLKO NA PODSTAWIE ZGŁOSZONEJ NIEOBECNOŚCI NASTĘPUJE JEJ ODPIS

Rezygnacja z posiłków w trakcie roku szkolnego odbywa się w formie pisemnego oświadczenia rodzica (pobierz)

 

Jadłospis 16.06-18.06.2025

Poniedziałek – 16.06.2025
JARZYNOWA
PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM
RYŻ BRĄZOWY
KAPUSTA BIAŁA MŁODA Z KOPERKIEM
SOCZEK JABŁKOWY
alergeny: gluten, seler, jaja śladowe ilości alergenów obecne w przyprawach: seler, mleko, jaja, soi i glutenu
Dodatek do obiadu: PESTKI DYNI

Wtorek – 17.06.2025
ROSÓŁ Z MAKARONEM
UDZIK Z KURCZAKA
ZIEMNIAKI MŁODE
FASOLKA SZPARAGOWA POLANA MASŁEM I BUŁKĄ TARTĄ
KOMPOT Z CZARNEJ PORZECZKI
alergeny: seler, gluten, laktoza śladowe ilości alergenów obecne w przyprawach: seler, mleko, jaja, soi i glutenu
Dodatek do obiadu: ACTIMEL

Środa – 18.06.2025
OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI
MAKARON Z BIAŁYM SEREM,MASŁEM I SYROPEM KLONOWYM
KOMPOT TRUSKAWKOWY
alergeny: gluten, seler, laktoza, jaja śladowe ilości alergenów obecne w przyprawach: seler, mleko, jaja, soi i glutenu
Dodatek do obiadu: MORELA

 


Jadłospis 16.06-18.06.2025 – pobierz
Jadłospis 09.06-13.06.2025 – pobierz
Jadłospis 02.06-06.06.2025 – pobierz


Szkoła prowadzi żywienie zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia  zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

Wykaz składników i alergenów dostępny u intendentki placówki